Video

joi, ianuarie 25th, 2018 @ 5:01PM

Discurs în plenul APCE pe tema “Protecția și promovarea limbilor regionale sau minoritare în Europa”

Discurs, pe 24 ianuarie 2018, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, pe marginea raportului cu tema: “Protecția și promovarea limbilor regionale sau minoritare în Europa”. Este un subiect ce naște dezbateri aprinse intr-o Europă ce se zbate între păstrarea suveranității și indivizibilității statelor sale și garantarea unor drepturi extinse minorităților naționale. Consider că este esențial să păstrăm un echilibru just în promovarea politicilor pe acest subiect și să ținem cont de câteva aspecte importante:

• trebuie evitată și eliminată folosirea unei așa-zise promovări a identității naționale a minorităților ca instrument de subminare a identității naționale a majorității și chiar ca instrument folosit împotriva suveranității teritoriale a unui stat;

• orice inițiativă care își propune să protejeze și să promoveze limbile regionale sau minoritare este lăudabilă atâta vreme cât nu există mize ascunse în spatele unui asemenea demers;

• este esențial ca politicile în domeniul protecției drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale să aibă ca scop, pe de o parte, protecția și promovarea unor identități distincte (multiculturalismul), iar pe de altă parte, interacțiunea dintre aceste două identități distincte (interculturalismul).

luni, octombrie 16th, 2017 @ 5:02PM

“Noua lege a educației din Ucraina: un impediment major cu privire la învățământul în limba maternă a minorităților naționale”

Discursul senatorului Viorel Badea în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), în cadrul dezbaterii de urgență pe tema legii educaţiei din Ucraina. În urma acestei dezbateri, APCE a adoptat Rezoluția 2189 (2017): “Noua lege a educației din Ucraina: un impediment major cu privire la învățământul în limba maternă a minorităților naționale”, prin care Adunarea Parlamentară lansează un semnal politic foarte clar la adresa autorităților ucrainene în legătură cu impactul negativ cauzat de prevederile Legii educației pentru învățământul în limba maternă al minorităților naționale.

miercuri, decembrie 7th, 2016 @ 3:08PM

#RomaniaFaraCozi

Daca si tu te-ai saturat sa stai la cozi cand vii In Romania, la Vama , la Ghiseele de taxe, la Primarii, la Pasapoarte si la Buletine atunci Voteaza PNL. Trebuie sa mergem vot, pentru ca Romania sa mearga Inainte. Diaspora sustine PNL.

duminică, noiembrie 13th, 2016 @ 4:41PM

Moțiune de cenzură PNL – Viorel Badea

Senatorul PNL Viorel Badea a citit, luni, 8 iunie 2015, în plenul Parlamentului, moţiunea de cenzură intitulată “Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!