Vizită de lucru în Andaluzia

miercuri, decembrie 12th, 2018 @ 12:21PM

Senatorul Viorel Badea, președintele PNL Diaspora:

În perioada 6-11 decembrie 2018 am vizitat, împreună cu dl. Cătălin Stan, președintele interimar al organizației PNL Diaspora Spania, comunitățile de români din Andaluzia. Cu acest prilej, am avut ocazia să intru în contact cu numeroși români care fac cinste țării prin activitatea lor, români apreciați în comunitățile în care locuiesc și care contribuie în mod activ în societatea de adopție.

Am avut întâlniri cu români din Sevilla, Roquetas de Mar, Palos de la Frontera, Cartaya, Malaga, La Mamola, și am participat, duminică, la liturghia oficiată la Parohia Ortodoxă Română „Sf. Apostol Toma” din Faro, Portugalia. Antreprenori, ingineri, avocați, oameni de dreapta care excelează în domeniile lor și care și-au exprimat speranța că România va deveni o țară care să le ofere șansa pe care o au în Spania, o țară fără corupție și cu adevărat europeană.

În cadrul acestor întrevederi, am discutat despre problemele cu care se confruntă românii rezidenți în această regiune a Peninsulei, precum și eventualele modalități de rezolvare a acestora.
Andaluzia este o regiune unde mulți români devin prada sclaviei moderne și a muncii forțate, subiect pe care l-am supus atenției atât Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cât și autorităților locale și centrale spaniole. Voi propune Ministerului Afacerilor Interne să dispună trimiterea unui atașat la una dintre misiunile diplomatice prezente în acestă zonă pentru o mai bună monitorizare a cazurilor de sclavie modernă.

Totodată, voi notifica Ministerul Transporturilor asupra necesității înfiintării unei linii directe între România (un oraș care se va stabili în urma unui sondaj în rândul românilor rezidenți în provincia Almeria) și Almeria. În prezent, cei peste 80.000 de români rezidenți în această regiune sunt nevoiți să vină în România cu niște costuri exagerate, având uneori legături cu două escale.”

Posted by
Categories: Stiri

No comments yet. Be the first!
Leave a Reply

On The Campaign Trail

Check the dates and see when we're in your town!
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!