Senatorul Viorel Badea: “Comunitatea românească din Ucraina așteaptă respect și încredere din partea statului vecin”

vineri, iunie 15th, 2018 @ 3:53PM

Președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senat, senatorul Viorel Badea, invită autoritățile ucrainene la respectarea drepturilor constituționale ale minorității române din Ucraina. “Am luat act cu îngrijorare de informațiile referitoare la perchezițiile efectuate de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) la sediul Centrului Cultural Român “Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți”, arată senatorul Badea într-o declarație de presă preluat de Romanian Global News.

“Solicit autorităților competente din Ucraina ca, prin orice demers care vizează comunitatea românească, să nu încalce drepturile constituționale ale acesteia și să se consulte, permanent, cu autoritățile din România.

Totodată, invit Kievul să țină cont că relația bilaterală ucraineano-română trebuie să se bazeze pe încredere și respect reciproc, mai ales în contextul în care acțiuni și evenimente derulate de ONG-uri românești din Ucraina sunt sprijinite de instituții guvernamentale din România.

În acest sens, îmi exprim certitudinea că organizațiile românești din Ucraina, care se bucură și de sprijin financiar din România, nu derulează acțiuni care să aducă atingere intereselor naționale ale statului și ale poporului ucrainean.

România și comunitatea românească din Ucraina respectă năzuințele europene ale poporului ucrainean și așteaptă, pe cale de consecință, respect și încredere din partea statului vecin”.

Sursa

Posted by
Categories: Stiri
Tags: , ,

No comments yet. Be the first!
Leave a Reply

On The Campaign Trail

Check the dates and see when we're in your town!
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!