ZIUA LIMBII ROMÂNE, O SĂRBĂTOARE CARE NE UNEȘTE

duminică, noiembrie 13th, 2016 @ 9:01AM

Partidul Național Liberal aniversează, alături de românii din țară și de pretutindeni, una dintre cele mai importante zile ale identității noastre ca neam: Ziua Limbii Române. Încă din anul 2013, pe 31 august, la inițiativa senatorului PNL Viorel Badea, România și Republica Moldova aniversează, în comun, Ziua Limbii Române.

Această manifestare unificatoare, celebrată pe ambele maluri ale Prutului și în întreaga lume unde există comunități românești, a generat un context favorabil păstrării și promovării identității naționale a românilor de pretutindeni. Ziua Limbii Române devine, treptat, una dintre cele mai prestigioase manifestări identitare a comunităților românești, o platformă spirituală de promovare a valorilor noastre naționale, la nivel global.

Totodată, pentru cei peste 10 milioane de etnici români ce trăiesc în afara granițelor României, limba maternă este cel mai important instrument de păstrare a identității, iar celebrarea acesteia la nivel înalt dovedește dorința statului român de a consolida o societate puternică și unită.

‘Ziua Limbii Române are o importanță deosebită pentru noi, fiindcă este una dintre sărbătorile care ne unesc, ne fac să ne amintim de unde venim și unde ne îndreptăm, care ne sunt rădăcinile și, totodată, care ne este viitorul nostru ca națiune’,a declarat senatorul Badea.

Biroul de presă al PNL Diaspora

Posted by
Categories: Stiri

No comments yet. Be the first!
Leave a Reply

On The Campaign Trail

Check the dates and see when we're in your town!
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!